Select Page

Thailand

Tergar Thai
Tergar ThaiFebruary 26
[ปีใหม่มีการเริ่มต้นใหม่]
หลังจากเสร็จสิ้นพิธีบูชา ท่านมิงจูร์ รินโปเชได้เดินไปยังสถานที่ก่อสร้างของ Osel Ling เพื่อไปดูการปรับปรุงการก่อสร้างใหม่กับ Khenpo Gyrme และ Lama Lekshery ในวันปีใหม่ของทิเบต

ท่านรินโปเช
ขอให้ท่านมีสุขภาพดีในทุกโอกาส
ขอให้ความปรารถนาของท่านเป็นจริง และขอให้ท่านมีความสุขในปีใหม่นี้
และขอให้โครงการปรับปรุง Tergar Osel Ling นี้สำเร็จโดยไว

[New year have new START 新年依始]
After completing the puja, Rinpoche walked on the construction sites of Osel Ling to see the construction of rebuild with Khenpo Gyrme and Lama Lekshery on Tibetan New Year’s Day.

Rinpoche la,
May good health surround you on any auspicious occasion;
May your wishes come true and may you have a joyous New Year; &
May Tergar Osel Ling rebuild project accomplish early;

於藏曆新年笫一天,仁波切完滿了法會,和校長堪布久美及總管喇嘛列些便跑去了工地,細談工程計劃。

祈願
上師, 法體安康,
足蓮永固,弘願圓滿
光明寺重建,早日完成。

Many thanks for Tsunma Miao Lin’s photos sharing 感謝妙琳法師照片分享🙏🙏🙏
Tergar Thai
Tergar ThaiFebruary 25
“การปล่อยให้เป็นไป ทำให้เป็นไปได้ที่จะมองเห็นว่า ธรรมชาติที่แท้จริงของเรานั้นเป็นอิสระจากปัญหา ความยากลำบาก และความทุกข์ทรมาน และมันก็เป็นเช่นนั้นเสมอ เมื่อเราหยุดพยายามทำให้พื้นผิวภายนอกสงบ และยอมรับว่าธรรมชาติของมหาสมุทรคือการเปลี่ยนแปลง เราจึงเริ่มพบกับอิสรภาพภายในนี้

แต่นี่ไม่ใช่อิสรภาพจากความทุกข์และความวิตกกังวล มันเป็นอิสรภาพที่จะสามารถเผชิญกับความเครียดและความวิตกกังวล เราหลุดพ้นจากทุกข์ด้วยการรับรู้ความเป็นจริงอย่างถูกต้อง นี่หมายความว่าเรามีความเข้าใจและประสบการณ์ที่จะรู้ว่าจิตใจของเรานั้นกว้างใหญ่กว่าที่เราคิดว่าเราเป็นโดยทั่วไป เราไม่ได้เป็นไปตามความกังวลของเรา การรับรู้ความเป็นจริงอย่างที่มันเป็นนั้นทำให้เกิดความเข้าใจและหลุดพ้นในเวลาเดียวกัน”

– ท่านมิงจูร์ รินโปเช
จากหนังสือ "In Love With The World”

“Let it be makes it possible to see that our true nature is free from problems, distress and suffering – and that it always has been. When we stop trying to make the surface calm – and accept that the very nature of ocean is change – we begin to experience this inner freedom.

But this is not freedom from distress and anxiety. It is freedom that can be experienced with stress and anxiety. We are liberated from suffering by correctly perceiving reality; this means that we have the insight and experience to know that our minds are much vaster than we generally think they are. We are not the size and shape of our worries. To recognize reality as-it-is makes recognition and liberation simultaneous.”

– Mingyur Rinpoche
From the book: "In Love With The World”
Tergar Thai
Tergar ThaiFebruary 24
โลซาร์ ตาชิ เดเลก! สุขสันต์วันปีใหม่ทิเบต!

โลซาร์ เป็นเทศกาลปีใหม่ที่มีการเฉลิมฉลองในวันแรกของปฏิทินทางจันทรคติของทิเบต ปีนี้วันจันทร์ที่ 24 กุมภาพันธ์ตรงกับวันขึ้นปีใหม่ในปี 2147 ทางโหราศาสตร์ทิเบตบอกว่าเป็นวันเริ่มต้นของปีหนูเหล็กตัวผู้ แต่ละครอบครัวมีการเตรียมตัวสำหรับเทศกาลปีใหม่นี้ล่วงหน้าสองสามวัน โดยการทำความสะอาดบ้านครั้งใหญ่อย่างเต็มที่ มีการประดับตกแต่งบ้านด้วยดอกไม้หอมและวาดสัญลักษณ์มงคล เช่น ดวงอาทิตย์ ดวงจันทร์ ลงในแป้ง และเตรียมต้นสนซีดาร์ ดอกกุหลาบโรโดเดนดรอน และต้นสนจูนิเปอร์สำหรับเผาเป็นเครื่องหอม ขอให้ปีหนูเหล็กนี้เป็นปีแห่งความสุขและความเจริญรุ่งเรืองสำหรับคุณ!

Losar Tashi Delek! Happy Tibetan New Year!

Losar is a new year’s festival celebrated on the first day of the lunisolar Tibetan calendar. This year, Monday, February 24th is New Year’s Day in the year 2147! In Tibetan astrology, it is the start of the Year of the Male Iron Mouse. Families prepare for Losar some days in advance by thoroughly cleaning their homes; decorating with fragrant flowers and auspicious signs painted in flour such as the sun, moon; and preparing cedar, rhododendron, and juniper branches for burning as incense. May this Year of the Iron Mouse be joyous and prosperous for you!
Tergar Thai
Tergar ThaiFebruary 22
การภาวนานั้นเกี่ยวกับการเรียนรู้ที่จะระลึกถึงความดีงามพื้นฐานของเราในฉับพลันของปัจจุบันขณะ แล้วรักษาการรับรู้นี้ไว้จนกว่ามันจะซึมซาบเข้าไปยังแก่นแท้การดำรงอยู่ของเรา

– ท่านมิงจูร์ รินโปเช
จากหนังสือ “ชีวิตที่เบิกบาน: ไขรหัสสู่ศาสตร์แห่งความสุข”

Meditation is about learning to recognize our basic goodness in the immediacy of the present moment, and then nurturing this recognition until it seeps into the very core of our being

– Mingyur Rinpoche
from the book "The Joy of Living: Unlocking the Secret and Science of Happiness"
Tergar Thai
Tergar ThaiFebruary 20
หากคุณฝึกปล่อยให้จิตใจของคุณเพียงเป็นอย่างที่มันเป็น จิตใจของคุณก็จะสงบลงเองในที่สุด คุณจะพัฒนาความรู้สึกของความเปิดกว้าง ในขณะที่ความสามารถในการเผชิญกับสิ่งต่างๆ อย่างชัดเจนโดยปราศจากอคติจะค่อยๆ เพิ่มพูนขึ้น

– ท่านมิงจูร์ รินโปเช
จากหนังสือ “ชีวิตที่เบิกบาน: ไขรหัสสู่ศาสตร์แห่งความสุข”

If you practice allowing your mind just to be as it is, however, your mind will eventually settle down on its own. You’ll develop a sense of spaciousness, while your ability to experience things clearly, without bias, will gradually increase.

– Mingyur Rinpoche
from the book "The Joy of Living: Unlocking the Secret and Science of Happiness"

Special thanks for Amber Roniger's photo sharing

Resources

Latest

Programs

Latest

Asia Events

Latest

Rinpoche’s Schedule

<< Dec 2019 >>
SMTWTFS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4